Inilah Komen Mengejutkan Mizz Nina Mengenai Isu Anak…BIKIN PANAS!

Sebelum ini, penyanyi Mizz Nina telah mengambil keputusan untuk Berhenti Menyanyi, Ingin Jadi Muslimah Sejati! selepas berkahwin dengan vokalis kumpulan Hujan iaitu Noh. Malah, selepas Mizz Nina berhijrah sepenuhnya kepada tuntutan Islam, dia mendapat tawaran untuk memberi ceramah agama namum menolaknya. Mengenai isu tersebut, Mizz Nina telah memberikan Penjelasan Mengenai Punca Tolak Tawaran Beri Ceramah Agama.

Mizz Nina 1

Selepas lima tahun melayari onak duri rumah tangga, kini Mizz Nina dan Noh Hujan diburu persoalan mengenai cahaya mata. Namun, mereka menyerahkan kepada takdir dan segala perancangan Allah pasti ada hikmahnya.

“Saya percaya Allah itu perancang terbaik dalam hidup kita. Dia paling tahu apa yang terbaik untuk kita. Walaupun kita tak faham, kadang kadang apa yang kita nak tak semestinya terbaik untuk kita.”

Mizz Nina 2

Malah, Mizz Nina mengatakan bahawa dia redha atas rezeki yang diberi kepada mereka dan tidak mahu isu ini memberi tekanan kepada mereka.

“Serahkan padaNya. Kalau Dia mahu kurniakan sesuatu kepada saya, Alhamdulillah. Jika bukan rezeki saya reda. Saya tak mahu terlalu memikirkan soal ini hingga menjadi tekanan dan beban. Setiap manusia di muka bumi ini ada ujian dan cabaran tersendiri.”

“Sama saja, sama ada kita ada anak, hidup solo atau sudah berkahwin, ia bukan jaminan yang hidup kita akan jadi lebih baik daripada sebelumnya. Semuanya terpulang kepada bagaimana kita bertakwa kepada-Nya.”

Mizz Nina 3

Semoga Mizz Nina dan Noh Hujan tabah menghadapi dugaan ini. Setiap yang terjadi itu pasti ada hikmahnya.

LAGI ARTIKEL MENARIK:

  1. Gambar Yatt Hamzah, Mizz Nina Dan Yuna Di Tanah Suci
  2. Gambar Mizz Nina Dan Noh Hujan Bercuti
  3. Benarkah Mizz Nina Sudah Berbadan Dua?

Written by Lyza Eyza

Lyza Eyza

Jangan pernah menoleh ke belakang, tapi sentiasa berfikir ke depan agar kita tidak melepaskan peluang yang ada di depan mata. Jadikan perkara yang lepas sebagai pengalaman yang terindah dalam hidup kita.

  • Zanariah Rajis

    Assalam. Saya rasa penulis perlu faham apa yang dimaksudkan oleh Ms Nina.